вівторок, 3 березня 2015 р.

Глінтвейн: рецепт і корисні властивості

Глінтвейн - червоне сухе вино, розігріте з цукром, прянощами, лимоном або апельсином. Лікарі радять вживати його при респіраторних захворюваннях, кашлі, застуді. Дію глінтвейну можна підсилити за допомогою меду, іноді додають коньяк або ром. Випитий на свіжому повітрі, цей напій добре зігріває і практично не п'янить, тому його часто продають на різдвяних і новорічних базарах, вуличних святах.

Класичний глінтвейн. Дуже простий рецепт

Цей рецепт порадує своєю простотою тих, хто тільки починає своє знайомство з глінтвейном. Готовий напій має яскраво-виражений смак і прекрасні лікувально-профілактичні властивості.
Вам знадобитися:
• червоне сухе вино (напр. Ізабелла) - 750 гр.;
• вода - чверть склянки;
• цукор - 1 ст. ложка;
• гвоздика - 7 штук;
• мускатний горіх (тертий) - щіпка.
Посуд:
• турка;
• каструля з товстим дном.
Спосіб приготування:
Засипте мускатний горіх і гвоздику в турку. Залийте водою. Доведіть до кипіння. Потім потримаєте відвар на вогні ще 1 хвилину. Дайте йому настоятися протягом 15 хвилин. Потім, використовуючи каструлю, розігрійте вино і влийте в нього попередньо приготовлений настій прянощів. Додайте цукор. Тепер перед вами стоїть ключове завдання - ні в якому разі не доводити рідину до кипіння, в іншому випадку напій втратить свій неповторний колорит і букет смаку. Коли ваше творіння стане досить гарячим, знімайте його з вогню і розливайте по ємностям. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар