четвер, 30 квітня 2015 р.

Вино із кульбаби

кульбаба

Якщо ви захоплюєтеся фантастикою, то, можливо, згадайте Рея Бредбері і придумане ним вино з кульбаб. Правда, великий фантаст не привів рецепт цього вина. Але такі рецепти існують, і один з них наводемо тут:

Для вина вибирайте кульбабки, у яких пелюстки легко відокремлюються від квітколожа. Зірвані пелюстки тут же складайте в скляну або емальовану ємність і пересипайте кожен шар цукром. Час від часу посуд з кульбабами струшуйте і втрамбовуйте шари дерев'яним товкачем (на ємність в 3 літри вам потрібно півтора-два кілограми цукру). Через 3-4 дні, коли суміш пелюсток з цукром осяде, можна зібрати другу порцію квітів. Заповніть трилітрову банку або каструлю доверху, перемішайте і додайте близько півлітра кип'яченої води. Через дві доби відіжміть пелюстки, процідіть і додайте в цукровий сироп. Потім додайте в цю суміш сік двох лимонів і подрібнену цедру. Ще через дві доби додайте сік двох апельсинів і 150 грам родзинок. Закрийте ємність кришкою з трубкою для відходження газів і поставте в темне місце для бродіння. Коли процес бурхливого бродіння закінчиться, треба вичекати ще 3-4 дні, потім зняти молоде вино з осаду за допомогою тонкого шланга. Вино буде готове приблизно через сорок днів після збору і зацукровування першої партії пелюсток. Після проціджування виходить смачний, красивий цілющий напій.

Також трохи фактів про сік кульбаби. Він багатий калієм, кальцієм, натрієм, магнієм, залізом і сіркою. Сприяє кровотворенню, покращує функції печінки, зміцнює імунітет. Сік кульбаби отримують з листя і коріння. Приймати потрібно по 1 столовій ложці соку і меду 3 рази на день. А ще спробуйте змішати сік кульбаби з соком моркви - це зробить сік ще більш корисним і смачним.

Немає коментарів:

Дописати коментар