вівторок, 3 березня 2015 р.

Корисні властивості червоного вина



Багато хто впевнений у тому, що вживання червоного вина, як і будь-якого іншого алкогольного напою, шкодить організму. Інші навпаки, віддають перевагу саме червоному вину, вважаючи його універсальними ліками від усіх хвороб. Сучасні дослідження свідчать, що регулярне вживання вина в розумних дозах добре впливає на здоров'я. При цьому саме червоний його різновид найбільш корисний, трохи меншими позитивними якостями володіє рожеве, а біле майже не представляє інтересу з точки зору здоров'я.

Основна дія червоного вина припадає на серцево-судинну систему. Науково доведено, що люди, що випивають за обідом келих цього напою, у багато разів скорочують можливість інфаркту міокарда, серцевої недостатності та пов'язаних з нею захворювань. Це зумовлено насамперед вмістом ряду речовин: флавоноїдів, керцетіна і ресвератрола. Їх концентрація в червоному вині може бути різною залежно від технології виробництва і сорту винограду. Важливо, щоб у вино потрапляла не лише м'якоть ягід, що містить яблучну кислоту, винну кислоту, лимонну кислоту, азотисті сполуки і пектин, але і шкірка з кісточками, які насичені поліфенолами, мінеральними і дубильними речовинами. Тому грузинські вина є дуже корисними.

При вживанні вина, як і будь-якого іншого алкогольного напою, потрібно пам'ятати, що його користь закінчується там, де починається надмірність: лікарі рекомендують пити не більше двох келихів в день чоловікам і не більше одного келиха представницям прекрасної статі при регулярному споживанні, і обмежитися відповідно п'ятьма і трьома келихами під час вечора або свята. Слід мати на увазі, що червоне вино містить етанол (16 г на 150 мл - один келих), який відноситься до отрут і наркотичних речовин, наслідком його непомірного споживання є отруєння і залежність, яка може призвести до важкого алкоголізму.

Немає коментарів:

Дописати коментар