четвер, 3 липня 2014 р.

Рецепти домашнього вина зі смородини



(1) Рецепти домашнього вина з соку смородини: для приготування 10 л сусла потрібно 4 л соку з червоної смородини, 2,4 кг цукру, 4,5 л води;
вино готувати так само як і вишневе.

(2) Рецепт домашнього вина зі смородини, що доступний кожному:
для приготування сусла потрібно 5 л чорносмородинового соку, 2,5 кг цукру і 3,5 л води;
технологія приготування така ж, як вишневого вина.

(3) Перевірений рецепт домашнього вина з різних сортів смородини: ягоди червоної (білої) смородини залишають полежати на 2 доби або кілька годин на сонці, потім їх пресують і отримують сік першої фракції;
вижимку заливають такою ж за кількістю  води, як вже отримали соку, дають настоятися протягом доби, після цього пресують і змішують отриманий сік з соком першого фракції;
розбавляють сусло до кислотності не більше 1%;
для ароматизації можна додати сік малини або полуниці;
сусло готують звичайним способом, додаючи 250-280 г цукру на 1 л сусла, дріжджеву розводку і інші речовини;
зброджують під водяним затвором, а після припинення бродіння бутель закривають і витримують вино на гущі 2 місяці, після чого знімають з осаду і розливають по пляшках.

(4) Рецепт домашнього вина для виноробів новачків: ягоди чорної смородини поміщають в емальований посуд і додають трохи цукру і води, повільно нагрівають до 60-65 градусів, витримують 15 хвилин, остуджують до 35-40 градусів, роздрібнюють і пресують;
для приготування сусла на 1 кг ягід взяти 250-280 г цукру, 1,3 л води, азотисте "харчування" і розводку дріжджів (3%);
через 15 днів в сусло додають цукор (120 г на 1 л), зброджують звичайним способом.

(5) Рецепти домашнього вина для виноробів з досвідом: для приготування вина з червоної смородини шляхом спиртування заброжаного сусла. Зрілі ягоди дроблять, в мезгу додають цукровий сироп, витрачаючи 100-120 г цукру і 250-300 мл води на 1 л мезги;

в отримане сусло додають 3% винних дріжджів і залишають у теплому місці на 2-3 дні;
мезгу перемішують 3-4 рази на день, потім пресують і отримане сусло спиртують, додаючи ароматичні речовини, настоюють у закритому посуді 7 днів;
в залежності від виду майбутнього вина на 1 л сусла беруть 250-300 мл 70-80 градусного спирту;
при настоюванні проводять освітлення вина, додаючи по 1 столовій ложці молока на 1 л вина і коли воно освітлиться, вино знімають з осаду.

Немає коментарів:

Дописати коментар