
Щоб зробити вино з агрусу нам знадобляться:
ягоди агрусу (1,5 кг);
цукор-пісок (1 кг);
звичайна вода (1,5 л).
Перевагу слід віддавати сортам з великими жовтими або червоними ягодами. Для приготування напою підходять тільки самі спілі плоди агрусу, у яких є достатня кількість солодкого соку, в іншому випадку доведеться додатково додавати у вино цукор. Крім того, після збору їх не слід зберігати більше доби, оскільки ці ягоди швидко втрачають свій аромат і стають менш придатними для виноробства.
Рецепт вина з агрусу
1. Розім'яти ягоди ложкою і покласти їх у скляну тару.
2. Приготувати цукровий сироп і залити ним ягоди. Суміш повинна заповнювати ємність для бродіння максимум на 2/3. Потрібно залишити місце для газу, який почне утворюватися в період бродіння, в іншому випадку високий тиск може розірвати вашу посудину або привести до витікання суміші.
3. Ягідну масу добре розмішати, зав'язати шийку марлею, і залишити на 7-8 днів при температурі 16-18 °C. Кожен день сусло потрібно перемішувати.
4. Сік відокремити від плодової маси за допомогою марлі або гумової трубки, допускається випадання дрібного осаду.
5. Сік перелити в іншу ємність, де проходитиме тихе бродіння.
6. Ємність закупорити пробкою, в центрі якої зробити отвір для трубки. Один кінець трубки поміщають в пляшку, другий - в невелику баночку з водою. Так ми будемо виводити вуглекислий газ. На даному етапі важливо не допустити потрапляння повітря в пляшку, в іншому випадку замість вина з агрусу ми отримаємо, хоч і натуральний, але оцет.
7. Через 5-6 днів на дні утворюється осад, а саме вино стане прозорим. Тоді його переливають у звичайні скляні пляшки.
8. Тепер залишилося лише витримати наш напій протягом 2-х місяців.
В результаті ви отримаєте відмінне вино з агрусу міцністю 16-18 градусів, приготоване в домашніх умовах. Напій рекомендую зберігати не більше одного року при температурі 8-12 °C. Подальше зберігання недоцільно, оскільки смак вина сильно погіршується.
Немає коментарів:
Дописати коментар