
Дуже смачне і корисне натуральне вино з чорниці
Для приготування вина потрібно взяти 3 кілограми ягід, 2 кілограми цукру, 3 літри води.
Ягоди перетерти через м'ясорубку або в блендері, покласти в бутель для вина так, щоб суміш заповнювала не більш ніж 8/10 ємності.
До ягід додати приготовлений з води і цукру сироп, добре розмішати і поставити на тиждень в кімнаті.
Важливо кожен день перемішувати вміст бутля, щоб він почало добре бродити, а не покрилося пліснявою.
Через тиждень сік з бутля акуратно переливають в іншу ємність, стежачи за тим, щоб макуха залишилася в старій посудині.
Заткнути бутель з соком пробкою, в яку вставити гідратор.
Залишити ще на тиждень для бродіння, під час якого повинен випасти осад, а сік перетворитися на вино дуже красивого насиченого кольору.
Через тиждень вино можна розлити по пляшках, закупорити і дати постояти 2-3 місяці.
Немає коментарів:
Дописати коментар