пʼятницю, 3 липня 2015 р.

Рецепт вина із чорниць

Рецепт вина із чорниць
 Про користь цієї рослини ходять легенди. Зокрема, вважається, що вона дуже корисна при захворюваннях очей. Чорниця корисна також при цукровому діабеті, порушеннях обміну речовин, при подагрі і зниженій кислотності шлунка. Це дуже смачна ягідка, яку краще їсти свіжою і навіть прямо з куща. А потім посміхатися на весь чорничний рот :)

Дуже смачне і корисне натуральне вино з чорниці


Для приготування вина потрібно взяти 3 кілограми ягід, 2 кілограми цукру, 3 літри води.

Ягоди перетерти через м'ясорубку або в блендері, покласти в бутель для вина так, щоб суміш заповнювала не більш ніж 8/10 ємності.

До ягід додати приготовлений з води і цукру сироп, добре розмішати і поставити на тиждень в кімнаті.

Важливо кожен день перемішувати вміст бутля, щоб він почало добре бродити, а не покрилося пліснявою.

Через тиждень сік з бутля акуратно переливають в іншу ємність, стежачи за тим, щоб макуха залишилася в старій посудині.

Заткнути бутель з соком пробкою, в яку вставити гідратор.

Залишити ще на тиждень для бродіння, під час якого повинен випасти осад, а сік перетворитися на вино дуже красивого насиченого кольору.

Через тиждень вино можна розлити по пляшках, закупорити і дати постояти 2-3 місяці.

Немає коментарів:

Дописати коментар