середа, 4 лютого 2015 р.

Marilyn Merlot - вино в честь Мерилін Монро


Перша блондинка Голлівуду 50-х і секс-символ всіх часів і народів прикрашає етикетку винної пляшки, що випускається невеликою виноробною компанією Marilynwines в Каліфорнії. Придумавши в 1981 році гру слів «Мерилін Мерло», винахідливі винороби ось уже більше двадцяти років здійснюють цю успішну бізнес-стратегію. Отримавши від спадкоємців Мерилін згоду на тиражування на винних етикетках її зображень та ексклюзивне право на торговельну марку, вони перераховують чималий відсоток прибутку, відповідно до волі Мерилін, на користь Центру дитячої психологічної допомоги.

Існує кілька вин компанії: Marilyn Merlot, Marilyn Cabernet, Norma Jeane, Velvet Collection та інші. На етикетках Velvet Collection, зокрема, відображені кадри знаменитої фотосесії Мерилін, коли вона знялася оголеною на червоному оксамитовому тлі для журналу Playboy. Все найцікавіше на етикетці закрито блискучою наклейкою, яку покупець легко може зняти :)

Лімітований випуск вина робить його дефіцитним, і колекціонери, звичайно, полюють за ним. Не стільки через його смакові якості, скільки через етикетки. Через кілька років після продажу ціни на нього злітають в рази - до $3800 за вино  врожаю 1985 року. На сайті виробника доступні вже тільки вина, починаючи з 2003 року - за $150.

Однак, якщо вас цікавить в першу чергу вміст пляшки, то зверніть увагу на вина останніх років, вони вже набагато кращої якості і при цьому в три рази дешевші. Наприклад, Marilyn Meritage 2010 Вайн Ентузіаст оцінив вже у 90 балів, і коштує воно не $150, а $50.

Немає коментарів:

Дописати коментар