Блог любителя натуральних вин: все про виноробство в Україні та світі. Рецепти як робити домашнє вино з винограду, яблук та різних ягід. Інформація про корисні властивості натуральних вин. Винний туризм (фотозвіти та репортажі з подорожей).
понеділок, 8 грудня 2014 р.
Як робили вино древні греки?
На фото ми бачимо тарапан - видовбане в скелі заглиблення, яке використовувалося для вижимки виноградного соку в древньому місті Мангуп. Так у давніх греків та інших народів, які жили поряд з ними, проходив один з етапів у виготовленні вина. В першій ємності виноград чавився босими ногами, через отвір і ринвочку чистий сік стікав в в другу ємність з якої сусло вже забирали на бродіння. На території розвалин античних міст досі можна знайти багато черепків з амфор в яких колись зберігали вино.
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар