четвер, 3 липня 2014 р.

Рецепти вина з малини



(1) Готується з одного малинового соку; 
для приготування 10 л вина взяти 6 л соку, 2,6 л води і 2,4 кг цукру; 
вино готувати і спиртувати так само як і вишневе вино

(2) Рецепт вина з малини
компоненти: малина - 1 кг, вода - 0,4 л, дріжджі, цукор - 230 г, азотисті речовини. 
зібрані ягоди не миють, а відразу пресують, вижимку заливають водою і залишають для настоювання; 
через 12-24 годин мезгу пресують і отримують сік другої фракції, який змішують з раніше отриманим соком; 
з соку готують солодке сусло, яке зброджують, додаючи розводку дріжджів; 
можна підброжувати мезгу, при цьому краще виділяється сік; 
ягоди малини поміщають в посудину, додаючи воду і цукор (50 г на 1 кг ягід) вводять азотисте "харчування" і розводку дріжджів (3%); 
ягідну масу підброжують 7-10 днів, потім проціджують і зливають в чисту посудину меншого обсягу, додають цукор (180 г на 1 л) і продовжують бродіння;
після закінчення бродіння вино знімають з осаду і ставлять у прохолодне місце для освітлювання. 
потім вино повторно знімають з осаду, підсолоджують і розливають по пляшках.

Немає коментарів:

Дописати коментар