
(1) Готується з одного малинового соку;
для приготування 10 л вина взяти 6 л соку, 2,6 л води і 2,4 кг цукру;
вино готувати і спиртувати так само як і вишневе вино.
(2) Рецепт вина з малини
компоненти: малина - 1 кг, вода - 0,4 л, дріжджі, цукор - 230 г, азотисті речовини.
зібрані ягоди не миють, а відразу пресують, вижимку заливають водою і залишають для настоювання;
через 12-24 годин мезгу пресують і отримують сік другої фракції, який змішують з раніше отриманим соком;
з соку готують солодке сусло, яке зброджують, додаючи розводку дріжджів;
можна підброжувати мезгу, при цьому краще виділяється сік;
ягоди малини поміщають в посудину, додаючи воду і цукор (50 г на 1 кг ягід) вводять азотисте "харчування" і розводку дріжджів (3%);
ягідну масу підброжують 7-10 днів, потім проціджують і зливають в чисту посудину меншого обсягу, додають цукор (180 г на 1 л) і продовжують бродіння;
після закінчення бродіння вино знімають з осаду і ставлять у прохолодне місце для освітлювання.
потім вино повторно знімають з осаду, підсолоджують і розливають по пляшках.
Немає коментарів:
Дописати коментар