(1) Приготувати вишневий сік із зрілих ягід;
для приготування сусла взяти 7 л вишневого соку, 1,6 л води і 2,4 кг цукру, причому 1,6 кг цукру вносити в сусло перед бродінням, решта 0,8 кг - після бродіння і спиртування;
приготоване сусло поставити на бродіння, ввівши в нього зарння приготовлену закваску, бродіння триває 7-10 днів;
По закінченню бродіння вино необхідно проспиртувати, на 10 л вина взяти 1 л горілки, після спиртування вино перемішати і витримати 5 діб;
потім вино профільтрувати, додати решту цукру і розлити в пляшки.
(2) Рецепти вина з вишні:
компоненти: вишня - 3 кг, цукор - 3 кг, вода - 3 л.
вишню насипати у великий бутель, додати цукровий сироп, горло бутля закрити марлею;
ягідну масу витримати в бутлі 1,5-2 місяці, після чого процідити і розлити по пляшках.
(3) Рецепти вина з вишні солодких сортів.
Вишні відокремлюють від кісточок, зсипають у бутель і заливають цукровим розчином 10% концентрації;
додають дріжджі і залишають для бродіння на 3-5 днів;
після цього зливають і спиртують, додаючи 300-350 мл спирту на 1 л вина;
вино витримують протягом 5-6 місяців і після його освітлення, знімають з осаду
Немає коментарів:
Дописати коментар