
Інгредієнти для "Яблучний сидр":
Цедра лимона (з 2 лимонів)
Цукор - 2 кг
Вода (кип'ячена) - 10 л
Яблука - 8 кг
У сезон яблук, коли сад буквально усіяний ними - великими, дрібними, солодкими, кислими - якраз час самостійно подбати про те, щоб зимові вечори були затишними і приємними!
Яблука краще очистити. Якщо вони зовсім вже дрібні і процес загрожує перетворитися на тортури - просто прибираємо серцевину. Ріжемо їх на половинки.
Яблука засипаємо цукром і заливаємо водою. Додаємо лимонну цедру (це за бажанням, на любителя). Закриваємо ємність полотном (багаторазово складеної марлею) і ставимо у відносно тепле місце на тиждень. Чим прохолодніше в приміщенні, тим довше буде йти процес бродіння.
Проціджуємо напій кілька разів - до прозорості. Зберігаємо в холоді.
П'ємо помірно :)
Немає коментарів:
Дописати коментар